Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

DAISY BUCHANAN AMERİKAN VOGUE'DA


     

        "Gerçek olmayan ama somut olan, yeni bir dünyaydı bu; zavallı ruhlar burada hava yerine hayalleri soluyarak gelişigüzel sürükleniyordu."


Caz çağı ancak böyle özetlenebilirdi Fitzgerald tarafından. Amerikan edebiyatının en önemli eserlerinden Muhteşem Gatsby’i yazan Fitzgerald’ın Zelda’ya ithaf ettiği bu kitabında Daisy Buchanan karakterinde Zelda’yı Gatby’de ise kendisini yazdığı söylenir. Caz çağının saçlarını kısacık kestirip sigara içen, kadınsı hatları reddedip etek boylarını kısaltan, caz dinleyip otomobillerini kendileri kullanan flapperların öncüsünün Zelda olduğu söylenir.



Carey Mulligan, Amerikan Vogue’daki ikinci kapağında mayıs ayında gösterime girecek olan ve başrollerini Leonardo Di Caprio ile paylaştığı Muhteşem Gatsby’nin 3D versiyonundan dolayı Daisy Buchanan rolünde. Ancak onu, günümüz tasarımları içinde ve muhteşem Grace Coddington stylingi ile görüyoruz. Her bir karesi film tadında ancak tasarımlar ile bir o kadar da gerçek. Aynı ilk cümledeki gibi gerçek olmayan ama somut olan!




 Louis Vuitton 2011 ilkbahar/ yaz koleksiyonu ve Gucci 2012 ilkbahar/ yaz koleksiyonu da ‘20lerin günümüze adapte olmuş en iyi örneklerine şahit olmuştuk, gerçekten çok sevdiğim bu koleksiyonları da anmak yerinde olur J



Yorum Gönder

0 Yorumlar